Co se stane, až se (zase) vrátí Elohim?

Člověk který něčemu věří má obrovskou sílu. U poutí se stává, že právě ona víra poutníka bývá kamenem úrazu. Zpochybňovat víru klienta-spolupoutníka je tenký led, co spouští ty největší emoce. Jenže není jiné cesty. Jakékoli dogma nás činní nesvobodnými-závislými-nemocnými. Připustit si, že spoustu let žiji pod vlivem lži bolí. Člověk pak ztrácí půdu pod nohama. Poznal a poznávám to na sobě.
Mezi velmi oblíbená dogmata patří, že demokracie rovná se svoboda. Amerika budiž pochválena. Tenhle domeček z karet se skládá přímo ukázkově. Jak dvojdomek na Manhattnu.
To nejtěžší, s čím se na poutích potkávám je člověk, který věří v neomylnost Písma svatého. Vše, co je tam napsáno řekl bůh a člověk zapsal… Přesto vlak nejede.

Moje důvody zcela a bezvýhradně Písmo (především Starý zákon) přijmout jako něco, o čem se nepochybuje (protože tak to řekl bůh), je urputná dogmatičnost a vzájemné bitvy vykladačů Bible ( bitvy co stály miliony životů) a taky můj selským rozum. Plus utrpěné vzdělání. Rozum třeba nerozumí egyptským pyramidám.

Pyramidy jsou problém. Jsou problém, protože jsou. Těžko to zpochybňovat.Někdo je musel postavit. Že k tomu stačilo pár tisíc otroků, nakloněná rovina a měděné kladívko těžko uvěřit.

Selský rozum má ale problém i s tím, jak si egyptští nevyspělí primitivové uvnitř pyramid svítili. Podle oficiální egyptologie znali jen oheň a zrcadla. I oficiálně se ví, že ani jedno z toho zdrojem světla nemohlo být.
Jenže těch věcí s kterými má selský rozum problém, je po světě nespočet. Některé i věda zná a uznává, jen se o nich nemluví. Kdo má odvahu hledat, najde vědecká fakta „neslýchaná“ : -).
V samotné Bibli jsou verše, které důvěru v jediného Boha moc neulehčují.
Třeba verš z knihy Genesis popisující jak synové božští viděli krásu pozemských žen a také s nimi „hřešili“… selský rozum se ptá, kolik synů měl bůh, když církev o Ježíši tvrdí, že byl jedináčkem.
I řekl Bůh: „Učiňme (Elohim) člověka, aby byl naším obrazem podle naší podoby… stojí v knize Genesis, kapitola 1, verš 26.
Elohim je množné číslo užívané v Písmu pro Jediného Boha. Někteří vykladači textu Bible se s tímto nelogickým rozporem vyrovnávají tvrzením, že Jediný Bůh o sobě mluví v množném čísle, protože je Bůh a tak může říkat i rozumově nelogické věci. Tak jsem je pochopil.
Možná to má VŠECHNO velmi prosté vysvětlení. Vysvětlení, co by vysvětlilo i spoustu dalších věcí, včetně existence pyramid. Nebo existenci až 1500 tun vážící dokonale opracované kamenné kvádry v Libanonském Balbeeku.

Libanon - Balbeek

Za hradem Lemberkem jsem měl v noci sen. Sen byl hodně košatý a plný emocí a selsky uvěřitelných poznání. Snilo se mi… jak je plné nebe UFO. Ve snu jsem vyběhl z domu a ty mohutné kosmické lodě, jejich signatury a majestátnost, ve mně vyvolávali euforii, kterou bych shrnul do slova KONEČNĚ! Krom jiného mě zaujali dvě věci. První, kdy zcela „vykolejení“ lidé se na ulicích spontánně stavěli do řad. Druhá, pocitově bylo chladno a vše kolem mě bylo zdánlivě rozostřené. Jenže v tom rozostření jsem viděl bytosti z pohádek a bájí. Víly, skřítky, draky… Jakoby se zviditelnili další dimenze reality. Vše se jevilo přirozené až na chování lidí. Už ve snu mi přišla možná odpověď. Lidem, co věřili iluzím a realitě podsouvané jim masmédii a falešnými proroky se zhroutil svět jak ten domeček z karet. V širém, nekonečném Vesmíru existuje přece jediná inteligence a to člověk! Víly, skřítci, draci… neexistují! A teď to všechno viděli… Ztracenou jistotu a řád pak spontánně hledali v dvoustupech a řadách. Bylo jich moc. Asi jako diváků televize nova- na jménu nezáleží, lžou všechny.

Já také věřím v Boha. Ten můj Bůh… „Je který Je“. Nám nepochopitelný. Stvořil Vesmír. Součástí Jeho Plánu jsou i ufoni. Je nad nimi. Proto pro ufony platí stejné zákonitosti Universa jako pro Člověka. Proto není důvod, se jich obávat. Proto se mi nezboří svět, až se ukáží. Byli na Zemi již v minulosti a přinesli mnoho dobrého(a chutného- kukuřici?). Netvrdím, že všichni. Jen nepředpokládám, že je budu uctívat jako bohy-Boha. Ten je jenom JEDEN.
Předpokládám, že je budu respektovat jako někoho staršího, zkušenějšího. Někoho kdo mě může hodně naučit jak poznat BOHA.
Přeji nám všem život bez dogmat a závislostí. Život v Pravdě a Lásce :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *